Neo

Asal muasale wong jowo ngarani pohong (singkong)

Pas jaman jepang pertama mlebu Indonesia, tentara Jepang patroli keliling Suroboyo. Trus tentara jepang mau ndelok akeh wong ngobong kayu ambek mangan-mangan.

Wong-wong ditakoni ambek tentara jepang:

"Kalian sedang apa?"

Jare wong suroboyo : "Kami sedang makan-makan tuan!"
Trus jepange takon maneh: "Makan apa?"

Wong suroboyo njawab: "Ketela pohon tuan!"

Jepange nyahuti: "Ha, ketela pohong !"

Marine kedadean iku, wong-wong ngarani ketela pohon iku POHONG.

Dikirim oleh cucukn ur r,